Tradiție transmisă prin 3 generații

Tradiție transmisă prin 3 generații

Produsele cu un design unic si aspect deosebit de atragator, iesite din comun ale firmei sangeorgene pot fi intalnite la fiecare mare targ de specialitate din tara. Dar si cei care nu au prilejul sa le vada in toata originalitatea lor pe standuri, raman uimiti – accesand portalul www.spiralwood.ro – de fantezia si indrazneala in proiectare a creatorului acestor produse, gama lor intinzandu-se de la scari pana la mobilier.

Mobilierul traditional s-a bucurat de o mare popularitate in anii 1970–80. Am trimis nenumarate garnituri la clientii din tara si de peste hotare. Apoi interesul a scazut, piata cerea ceva nou. Noi nu ne dam inapoi de la inovatii. Am pus mana pe carte, am studiat istoria artelor, stilurile de mobilier din Evul Mediu, renasterea si alte epoci. Apoi inspiratia ne-a venit tot plecand de la mestesugurile populare. In muzeele de etnografie teascurile de ulei si de vin, a caror inima, se poate spune, ca este un surub de lemn urias, lung de vreo 2 metri, avand o grosime de 20–30 de centimetri, cu care se strang piesele de presare ale teascului. Acest surub este o adevarata opera inginereasca, realizata cu o simpla dalta, de un mester priceput. Insa poate figura si ca un element de mobilier, fiind coloana de scara sau stalp de ornament inglobat sa zicem intr-un dulap. Si nu este lucrat la masini sofisticate, la CNC, ci este lucru manual. In atelierul nostru 70% din ceea ce facem noi este lucrat manual.

Suntem prezenti pe piata din anul 1992, dar avem o traditie de familie in prelucrarea lemnului inca de la sfarsitul anilor 1800.

Ne-am specializat in primul rand in fabricarea scarilor si balustradelor, toate din lemn masiv, cu o calitate de mobilier. Toate lucrarile noastre sunt unicate, au un design unic, sunt prelucrate manual pana la cel mai mic detaliu, adaptandu-se in totalitate nevoilor clientilor.

Noi lucram cu lemnul de fag, de cea mai buna calitate, bucati alese de noi, din lemn taiat numai in perioada decembrie–februarie. Totdeauna avem un stoc pentru un an intreg, se usuca natural, apoi vine uscarea la 8-9%, aburirea,dar la comanda prelucram si alte tipuri de specii. Lucram cu un grund, bait si lac italian pe care l-am gasit dupa ani de cautari: este antistatic, respinge praful, deci gospodina nu trebuie sa-si bata capul cum ca va sterge praful de pe aceste forme destul de variate.

Am pornit de la scari, si aceasta a si ramas un element constant al gamei noastre de produse. Insa un astfel de element de interior cere insistent si un decor, mobilier in stil adecvat. Rand pe rand am proiectat si realizat cuiere, lampadare, veioze, oglinzi, masute, taburete, scaune, birouri, biblioteci, mobila pentru bucatarie, sufragerie si dormitoare, Avand ca element structural central coloana torsionata dubla, tripla, cvadrupla. Adica intrand pe scara, cu micul mobilier am patruns treptat in casa omului.

Nu doar formele ultrapatrataoase au cautare in piata. Formele clasice ale mobilierului, sunt in continuare cerute de clientii care doresc sa stea intr-un ambient ce emana atmosfera de lux atemporal, pe care doar lemnul prelucrat cu maiestrie ii poate conferi interioarelor.

Mobilierul de lux e un complex de trecut, prezent si viitor, de tendinte, experiente, instinct, arta si previziune. Mobila ideala este frumoasa, practica si cu o buna functionalitate, deci, cu alte cuvinte, este un unicat.

Proiectele personalizate, mobilierul unicat, se adapteaza cerintelor clientului. Nu trebuie facut compromis pentru functionalitate, comoditate, culoare sau stil. Se poate instala orce element ( piele, corpuri iluminatoare, obiecte sculptate, obiecte metalice etc.) pentru a multumi asteptarile clientului.

O casa cu etaj nu se poate inchipui fara o scara bine construita. Cate case, atatea provocari technice si pretentii intalnim in fiecare zi. Scarile unicate fata de cele standard au mare avantaj, din toate punctele de vedere se adapteaza la pretentiile clientului, este in conformitate cu spatiul, cu stilul locuintei, si pe langa functionalitatea are un rolul estetic. O scara din lemn se poate efectua in mai multe feluri, de la un stil clasic pana la un stil modern, de la forme simple pana la forme complicate, sau chiar forme proiectate de  client. Scara din lemn emena caldura si armonie.Scara, fie ea exterioara sau interioara, este cartea de vizita a locuintei: primul lucru cu care facem cunostinta cand intram undeva.